This forum is read-only. Please post new topics in our Q&A forum.

Can't get MK working

General discussion about Bome's Mouse Keyboard

Moderator: florian

Locked
Halloder
New User
Posts: 2
Joined: Fri Sep 22, 2006 12:35 pm

Can't get MK working

Post by Halloder » Fri Sep 22, 2006 12:41 pm

I have followed the tutorial
- installed midi yoke
- installed mouse keyboard
- installed reason integration files
- set up the MK
- and i set up the preferences in reason 3

But now, when i press any key on the virtual keyboard nothing happens. At least, reason doesn't seem to react to it. I can't play any notes or melodies.

Do you maybe know what the problem might be????

It used to work before, but after i reinstalled windows, it doesn't any more!

Please help me out!!

User avatar
florian
Bome Software: Founder
Posts: 2435
Joined: Thu Apr 28, 2005 10:09 pm
Location: Munich, Germany
Contact:

Post by florian » Mon Sep 25, 2006 10:14 am

Hmmm, I don't have any idea.

First, you should make sure that MIDI is actually going from MK to Reason. Do Reason's MIDI indicators light up when you press a key on Mouse Keyboard? Can you get a connection from MK to a different MIDI program, e.g. Bome's SendSX -- http://www.bome.com/midi/sendsx/ ?

Then you should check if Reason makes any noise at all. Particularly important is the "play in background" or whatever it's called checkbox.

Let us know if you find what the problem was.

Thanks!
Florian

Halloder
New User
Posts: 2
Joined: Fri Sep 22, 2006 12:35 pm

Post by Halloder » Wed Sep 27, 2006 11:07 am

Florian,

Thanks for your quick respons. Some how my roommate managed to make MK work with reason again! It strangely doesn't respond to the sendSX but I can record melodies again and play with MK. Happy Happy Joy Joy :)

Thanks again Florian!

Adios!

Locked