This forum is read-only. Please post new topics in our Q&A forum.

control reason 4 patch selection from MK

General discussion about Bome's Mouse Keyboard

Moderator: florian

Locked
iomusik
New User
Posts: 2
Joined: Thu Jun 11, 2009 4:48 am

control reason 4 patch selection from MK

Post by iomusik » Thu Jun 11, 2009 4:58 am

Hi-

Great software but I have one issue. How do you control reason 4 synth patch/bank selections from MK while you are playing the keyboard. Right now its difficult to browse and find the patch you like without going back and forth between the MK and Reason windows.

thx.

iomusik
New User
Posts: 2
Joined: Thu Jun 11, 2009 4:48 am

Post by iomusik » Thu Jun 11, 2009 5:59 am

Maybe everyone figured it out as I dont see any posts on this so I may be the only rookie here lol but I incase anyone wants to know how to get around it is you can use remote override in Reason. These settings will be saved with your song btw, its not a global setting.

If anyone has a better solution please let me know, but this works great for now.

User avatar
florian
Bome Software: Founder
Posts: 2435
Joined: Thu Apr 28, 2005 10:09 pm
Location: Munich, Germany
Contact:

Post by florian » Mon Jun 15, 2009 9:49 am

if you cannot make Reason understand Program Change messages (MIDI Learn?), I don't see a way how to do this. Hmmm, maybe the controller setup file can be modified? I'm not enough of a Reason expert though. Maybe you have better luck on a Reason forum?

Thanks,
Florian

Locked