This forum is read-only. Please post new topics in our Q&A forum.

Problem with POD XT Live Midi Out messages

General discussion about MIDI Translator

Moderators: florian, DvlsAdvct

Post Reply
shamat
New User
Posts: 1
Joined: Tue Sep 05, 2006 2:48 pm

Problem with POD XT Live Midi Out messages

Post by shamat » Wed Sep 06, 2006 5:20 pm

I want to use my Line6 Pod XT Live as a foot-controller, to remote control Ableton Live, via the MIDI port of my M-Audio Firewire 1814. I tried to set up things so that I can change many parameters at the same time pressing just one button (yes, again as Kid Beyond does, using keystrokes as explained many times in the forum), but there is something wrong with the midi out messages sent from my POD XTL.
It seems to me that buttons A B C D (which I use to change presets) send the same midi message. I captured a couple of screenshots of what Bome's Midi Translator actually "sees" from the midi out of XTL:

http://img436.imageshack.us/my.php?imag ... ot1jp3.jpg

http://img454.imageshack.us/my.php?imag ... ot2bf4.jpg

It looks like 2 messages are sent out of the midi port when I press button A: the first one is C0 00 (that is Bank 1 Preset A), the second is B 07 07F. When I press button B I get C0 01 (that is Bank 1 Preset B), and again B 07 07F. I believe what matters for Ableton is the second message received, but this is the same for all A B C D buttons. If they would be sent in reverse order, I woudn't probably have any problem. Any help would be greatly appreciated!

User avatar
florian
Bome Software: Founder
Posts: 2435
Joined: Thu Apr 28, 2005 10:09 pm
Location: Munich, Germany
Contact:

Post by florian » Thu Sep 07, 2006 3:38 pm

why can't you just ignore the B0 07 7F message and just setup translators for the C0 00 (or C0 01, or...) messages?

Florian

Post Reply